Gamarde ja luonnonkosmetiikka

Gamarde

Gamarde perustuu dermatologisesti testatun, runsaasti rikkiä sisältävän Gamarde-les-Bains -mineraaliveden ja luomulaatuisen arganöljyn innovatiiviseen synergiaan. Tuotteissa käytetään myös Provencelle tunnusomaisia, luomulaatuisia eteerisiä öljyjä, kukkavesiä sekä muita 100% luontaisia kasvikunnan raaka-aineita. Raikkaat ja puhtaalta luonnolta tuoksuvat tuotteet eivät sisällä synteettisiä raaka-aineita, eikä allergisoiviksi osoittautuneita ainesosia. Erityisesti herkälle ja helposti ärtyvälle iholle suunnitellusta, kattavasta ihonhoitosarjasta löytyy sopivat tuotteet jokaiseen vuodenaikaan.

 Luonnonkosmetiikka

Ihmisten herätessä ekologisuuteen yhä useampi kosmetiikan käyttäjä valitsee iholleen puhtaan ja lempeän luonnonmukaisen tuotteen.

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan alaan erikoistuneiden riippumattomien sertifiointi-
organisaatioiden säätelemää ja valvomaa luonnollista alkuperää olevaa kosmetiikkaa. Erityishuomion kohteena on tuotteen koko elinkaaren vaikutus sekä ihmiseen että luontoon.

Tehokkaat raaka-aineet

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa käytetään puhtaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä, jotka tukevat ja edistävät ihon ja elimistön omia toimintoja. Luonnollisin menetelmin
puristetut ja uutetut kasviraaka-aineet pystyvät aktivoimaan tai rauhoittamaan ihoa niiden tunnettujen ominaisuuksien mukaan. Myöskään eteerisistä öljyistä saatavat hajusteet eivät useinkaan ärsytä edes tuoksuallergiasta kärsiviä.

Turvallisuus

Luonnonkosmetiikka on turvallista, koska se ei sisällä elimistöön kertyviä tai vahin-
goittavia aineosia. Elimistöllä on kyky käsitellä luonnollisia aineita paremmin kuin synteettisiä, elimistölle vieraita aineita. Täten luonnonkosmetiikka on turvallinen valinta myös raskaana oleville (poikkeus eteeriset öljyt) ja lapsille.

Eettisyys

Luonnonkosmetiikka on eettistä kosmetiikkaa. Eläinkokeita ei hyväksytä, ja tuote-testauksessa käytetään vaihtoehtoisia menetelmiä. Luonnonraaka-aineet ovat hyvin tunnettuja pitkän historiansa vuoksi, ja siten usein testattuja ihmisten käytössä. Kuolleista eläimistä peräisin olevia aineosia ei käytetä.

Ympäristöystävällisyys

Ympäristöystävällisyyttä tuetaan kehittämällä valmistusprosesseja ja pakkaus-materiaaleja luontoystävällisempään suuntaan. Luonnonkosmetiikka ei ymmärrettävästi lisää myöskään ympäristön kemikaalikuormaa samassa määrin kuin tavanomainen kosmetiikka.

Käytettyjä raaka-aineita:

 • luonnonmukaiset raaka-aineet, joiden alkuperä jäljitettävissä
 • sertifioitua luomulaatua olevat kasvisperäiset raaka-aineet
 • kylmäpuristetut kasviöljyt
 • eteeriset öljyt
 • luonnonmukaiset säilöntäaineet
 • luontaiset vitamiinit

Kiellettyjä raaka-aineita:

 • uhanalaiset kasvit
 • geenimuunnellut raaka-aineet
 • synteettiset hajusteet, öljyt, rasvat ja väriaineet
 • silikonit
 • mineraaliöljyt (esim. parafiini ja vaseliini)
 • eläinrasvat ja proteiinit (esim. ihra, tali ja eläinkollageenit)

Kokonaisvaltainen ihonhoito

Kokonaisvaltainen ihonhoito huomioi mielen ja kehon yhteyden. Ihonhoito koostuu kokonaisuudessaan ravintotekijöistä, psyykkisistä tekijöistä ja ihon ulkoisesta hoidosta. Esimerkiksi suoliston toimintahäiriöt, hormonitasapainon muutokset ja stressi näkyvät lähes poikkeuksetta myös ihossa. Ihomme on kehomme peili.

Ihon ongelmatiloissa onkin syytä selvittää sisäisten tekijöiden vaikutus  samalla hoitaen ihoa ulkoisesti lempeästi ja mahdollisimman puhtaasti. Synteettiset kemikaalit rasittavat ihoa ja imeytyvät ihon kautta myös elimistöön. Ihon ongelmatiloissa kokonaisvaltainen kosmetiikka toimii lempeästi tasapainottamalla ja tukemalla ihon omia toimintoja. Terve iho on kostea, pehmeä ja hengittävä, ja sen toiminnot ovat tasapainossa keskenään.

« Takaisin